Tips mot hängiga tulpaner

tulpantips
Jag älskar tulpaner för de är otroligt vackra, de ger mig vårkänslor och ger mig hopp om att vi går mot våren så det gör mig ingenting att det är flera minusgrader och vinter utanför. För hemma hos oss börjar våren hitta in, både med tulpanbuketter och pastellfärger till inredningen. Vi går mot den bästa årstiden!

Förra fredagen var det tulpanens dag här i Norge och mannen kom hem med en stor bukett med 30 (!) tulpaner till mig. Det som är lite tråkigt med tulpaner att de fort kan bli rätt så hängiga, vissa kan tycka att det är snyggt men jag föredrar när de står upp. Och att kasta buketten när blommorna knappt har slagit ut känns ju rätt tråkigt så här ett enkelt tips om hur du får hängiga tulpaner att kvickna till!

Kapa av stjälkarna nån centimeter och linda in de i tidningspapper, sätt ner buketten iskallt vatten, gärna med isbitar i och låt stå över natten och vips så är de som nya igen! Eller ännu bättre, gå ut och hämta snö att ha i vasen. Ett gammalt husmorstips är att ha i potatismjöl i vattnet.

2 comments

  1. Magdalena says:

    Tulpaner är alltid fina i början och sen blir dom fort hängiga 🙁 Tack för tipset!!
    Kram

    • fruroeim says:

      Varsågod! 🙂 Det är så tråkigt när de börjar hänga men testa att packa in de i tidningspapper och ha de i kallt vatten och byt vattnet ofta 🙂 Kram!

Kommentera