Resultat av ett hälosamt liv

minviktresa

Ett nytt år är runt hörnet och många passar på att avge nyårslöfte inför det nya året, och det absolut vanligaste är att man ska ta gå ner i vikt. Jag har sedan nån vecka eller två noterat hur hysterin kring att ta tag i extra kilona har ökat på social media och det kan jag tycka är rätt intressant! Varför vänta till ett nytt år? Varför inte starta här och nu? Varför ska man frossa i all julmat, godis och allt vad jul och nyår bjuder på för att sen göra en helomvändning och många väljer helt plötsligt gå på dieter för att komma i form?

Jag har den här julen varit strikt när det kommer till maten, tråkigt kan många tycka men jag ser det mer som att jag gjorde mig själv en tjänst och inte bidrog till att gå upp flera kilo när jag själv vill komma i form. Jag gick endast upp 200 gram över julen trots att jag åt god mat men jag skippade allt av godis och kakor. Eller ja okej, jag smakade en kaka men kände att jag inte har något behov att trycka i mig sånt. Men julen var lika fin och mysig för det 😉

Tänkte att jag kan posta upp bilden som visar resultat på de 177 dagar från att jag mätte mig första gången och till nu och att jag kan motivera er som vill gå ner i vikt. Det går, bara man vill!

Många har säkert fått gymkort i julklapp eller har planer om att köra kondis på gymmet som man i vanliga fall är stöttemedlem på men kom ihåg att de bästa resultaten får du genom att äta hälsosam mat kombinerat med träning. Inte genom pulverdieter. Och sätt inte för stort mål på en gång, lägg upp några delmål under vägen för annars är det allt för lätt att tröttna och ge upp.

Min stora utmaning hittills är nu när jag är i Sverige och ska vara här i några veckor, det finns många frestelser här men jag ska bara klara det! Vill inte förstöra det jag har ”byggt” upp dessa månader. Allt sitter i tänket och att mästra sig själv! Mitt mål är att nu blir av med det sista på magen (där allt såklart vill sätta sig, varför kan det inte lägga sig jämt över hela kroppen istället?) och strama upp magen samt bygga muskler.

Önskar er alla ett nytt och hälsosamt 2014! 

10 comments

    • fruroeim says:

      Tack 🙂 Det är kul att se resultat på att det man gör fungerar 🙂 Ja jag såg det att du har startat idag, bra det 🙂 Och nej, jag ser inte heller några problem i att folk börjar 1 januari var år men det jag reagerar över är ”tänket” på att man först ska spise/frossa en massa ting och i många fall bidra till att man går upp ytterligare flera kg innan 1 januari och för att sen börja ”slanke” sig, man gör ju bara sig själv en björntjänst. Det jag menade 🙂

      Lycka till! 🙂

Kommentera