Recension: Mimijumi nappflaska

mimijumi

Dags för en efterlängtad recension om nappflaskan Mimijumi som jag och Melwin var bland de första i Skandinavien att få prova ut. Ni är en del som är och har varit nyfikna på flaskan sen jag hade en utlottning i min julkalender i december förra året.

Kort om produkten:
Mimijumi är designad för att efterlikna mors bröst  för att ge en sån naturlig matupplevelse som möjligt för bebis, den mjuka dinappen gör så att sug och drickkänslan ska vara så lik amning som en flaska kan ge. På så sätt reduceras förvirringen för bebisen mellan bröst och flaska. Det finns flera positiva egenskaper med flaskan, den har en ventileringsfunktion som lindrar lufttrycket under matningen för att förebygga kolik. För att du enklast möjligt ska kunna vrida på dianappen med en hand (tänk att du kanske har en baby i famnen) så har flaskan så smart design på botten att den står stadigt på bänken och förhindras att glida iväg. Flaskan är solid och är BPA, latex och EA fri. Mimijumi har fått 7 utmärkelser för sin flaska och senast var nu 2013 Bizzie Baby Bronze Award.

Gå in på Mimijumi hemsida för att ta del av mer information om flaskan!

Pris: 
120 ml flaska 139 kr
240 ml flaska 169 kr

Tips! Tänk på att efter ca 3 månader kommer bebisen vilja dricka mjölken fortare så se till att byta ut dianapparna till ”medium”. De finns att köpa 2-pack för 99 kr.  Det går att köpa flaskorna styckvis men även som gåvepaket och ”komma igång”- paket – se deras utbud här ! Är man sugen på att köpa en flaska till Sverige så går det fint att göra det från den norska sidan, en svensk webshop kommer under våren.

Mina egna meningar om Mimijumi:
Designen på flaskan är ju helfestligt och snyggt med den röda färgen som gör den könsneutralt. Nu har vi haft turen att Melwin aldrig har haft problem med att varken ta napp eller flaska och han godkände Mimijumi på en gång. Att dianappen påminner om ett bröst tycker jag bara var ett plus tanke på att jag inte fick till amningen och ändå fick Melwin den ”närheten med ett bröst” som barnen egentligen ska ha om ni förstår vad jag menar?  Han har alltid varit en matglad liten herre men skillnad från andra flaskor så har han efter varje måltid med Mimijumi varit mindre orolig än med andra nappflaskor. Tippar på att det är antikolik funktionen som gjorde sitt och han fick mindre luft i magen 🙂 Flaskan som jag har till Melwin kommer att sparas till framtida syskon!

Summa summarum så tycker jag det här en toppenflaska som alla småbarnsföräldrar och blivande bör investera om ni har planer på att köpa er en nappflaska till bebis. Oavsett om inte man får till amningen eller om man är en ammande mamma som känner sig som en mjölkko dygnet runt och behöver avlastning så kan Mimijumi vara en fin räddning och även involvera pappan .

Jag har faktiskt hört efter med de tre ammande mammorna som vann varsin Mimijumiflaska till sina döttrar som då hade ratat alla andra nappflaskor på marknaden (en del av de var rätt desperata..) och glädjande nog så accepterade tre av tre barn Mimijumi! Fantastiskt! 😀 Det ger ju rätt bra betyg för flaskan 🙂

Vill tillägga att jag inte kan garantera att alla bebisar tar denna flaska men aboslut värt ett försök!

 

3 comments

  1. Marie Bergman - Om livet på Cypern says:

    Nej det är fantastiskt att bo i ett land med Medelhavsklimat måste jag säga =) Kylan i Sverige är inget för mig.

    Vilken fin blogg du har, fin header är verkligen superfin! =)

Kommentera