Recension: Åkpåse från Petite Cherie

petitecherigeåkpåse
Petitcherigeåkpåse
petitecherige
// Sponsrad produkt

I slutet av förra året fick jag en leverans från Jollyroom med åkpåse från deras egna märke Petite Cherie som producerar barn och babyprodukter och bland sortimentet finns bland annat åkpåsar och sittdynor som är universala och passar de flesta vagnarna.

Det finns flera olika färger och mönster att välja mellan och den åkpåsen vi har heter Marroccan Black, älskar mönstret! Helt och hållet min stil nu när jag har en förkärlek till mönster som denna.

Innan jag ville komma med en recension så ville jag prova ut åkpåsen både kallare höstdagar men även under vintern när det ändå är en vinterpåse för att se om den klarar av av att hålla det varmt. Vi har haft en rätt mild höst och vinter men tillslut kom det snö till småstaden, och det kom med besked! Det snöade, snöade och snöade.. Vi fick över en halvmeter med snö och vi fick känna på riktig kall vinterkyla.

Petite Cherie Åkpåsen är en vinteråkpåse med värmande stoppning och ett slitstarkt yttertyg i polyester som är vind och vattenavstötande. Innermaterialet är mjuk polarfleece som gör det varmt och gott även de kallaste dagarna. Åkpåsen kan öppnas från båda sidorna och framsidan kan även tas helt av. Baksidan har antihalkmaterial och en huva att trä över ryggen på barnvagnen som gör att åkpåsen håller sig på plats. Den har en fuskpälskant runt öppningen, som även är avtagbar. Åkpåsen har uttag för fempunktssele, är universal för att passa de flesta barnvagnar samt har måtten 50 x 100 cm.

Vad tycker jag om åkpåsen? 
Nu har jag främst använt den till Milian som är född april 2015 och han har hela tiden hållit sig varm och go, oavsett om det har varit blåsigt och några plusgrader eller när graderna har varit ner till -15. När det har varit som kallast så har jag klätt mini i sin Lillelam ulldress i åkpåsen. I början kände jag mig lite osäker på om åkpåsen skulle värma så gott de kallaste dagarna, och tänkte att jag kunde byta till våran Voksi Urban men det var inga problem. Som vi har lärt oss av de senaste åren så kommer det som regel ett bakslag med snö och kyla så åkpåsen hänger med oss ett bra tag till utöver vårenkanten.

Det var lätt att sätta fast åkpåsen på våran Bugaboo Donkey och inuti åkpåsen finns uttag för fempunktssele med två olika höjer för axelbanden och två olika lägen gör grenbandet. Fick inte resårbandet över ryggstödet men den sitter väldigt bra ändå tack vare antiglidremsor på baksidan. Förutom det snygga mönstret och den fina fluffiga fuskpälsen så gillar jag möjligheten att knäppa ner locket med hjälp av knappar som kan komma till bra användning i takt med att vi går mot våren och det blir allt mer plusgrader ute. Det har vi inte på de andra åkpåsarna vi har här hemma.

Har faktiskt fått en hel del kommentarer om åkpåsen och undrat vart den kommer ifrån och vissa av de har blivit förvånade över priset för den ser dyrare ut.

Petite Cherie åkpåse finns i flera olika motiv och färger och priset ligger på mellan 1000 – 1600 kr men Jollyroom har ofta bra kampanjpriset så du kan verkligen göra en kupp, just nu är priserna på åkpåsarna från 699 kr !

6 comments

    • fruroeim says:

      Ja, ordinarie pris kan vara rätt saftig för vissa men det är ofta kampanjer på dessa och den jag har kostar just nu 699 kr 😀

  1. Vetle says:

    Jeg er kjempefornøyd med posen, Milian koser seg og har det veldig godt når han ligger i den 🙂

Kommentera