Mini-kräftskiva

kräftskivauppläggkräftskiva2015
I lördags dukade vi upp till kalas och bjöd in svägerskan och hennes man på en mini-kräftskiva, en enkel sådan men ack så gott! Bjöd på kräftor, färska räkor, en LCHF ostpaj, sallad, kex, ost, aioli, vitlöksbröd.. Och en fräsch LCHF cheesecake till dessert. Mums!

Tyvärr uteblev den obligatoriska dekorationen som man har på en kräftskiva men norrmännen delar inte helt samma tradition med oss när det kommer till att äta kräftor på sensommaren så det är svårt att få tag på det. Tänkte först be min mamma posta ett paket med dekorationen men det är så dyrt att skicka paket hit så struntade i det. Sen fick jag reda på av svägerskan att IKEA (såklart) säljer dekoration till kräftskivan.. Typiskt 😉 Men då vet jag det till nästa års kräftskiva, då ska jag gå all-in med dekorationen, hattar, sånghäften!

Kräftskiva för mig är förutom god mat, trevligt sällskap och mysig svensk tradition även ett farväl av sommaren och ett hej till hösten. Första sommaren i skärgårdsbyn som tyvärr inte bjöd på sitt bästa utan svischade förbi med dåligt väder så nu ser jag fram emot att byta ut sommarkläderna till höstkläder, tända ljus och krypa upp i armkroken till mannen och se på Netflix-serier efter att barnen har somnat. Hösten är trots allt rätt mysig!

Är ni redo för hösten?

14 comments

  • fruroeim says:

   Tackar 🙂 Gillar att ”äta med ögat” också så är nog lite skadad med att försöka göra det fint 🙂

   Kram!

 1. Marika says:

  Sv: Annars brukar hon sova i sin säng, men nu när hon är sjuk har det blivit vår säng. Enda är att hon sover bättre och längre under dagen i vår säng men inte i sin. Därför vet ja inte riktigt hur jag ska göra under dagen, natten ska hon sova i sin säng!

  • fruroeim says:

   Tussen :/ Man känner sig så hjälplös när de små är sjuka! Vad med att låta henne sova i sin vagn? Mina barn sov i vagnen på dagen och i sin säng om natten 🙂 Oavsett så kommer ni finna ut det bästa för er dotter då det är ni som känner henne bäst! 🙂

 2. Moas oplanerade (mamma)blogg says:

  Jag känner mig för första gången på lääängre redo för hösten. Misstänker att det har att göra med att det blir Joars första höst! Och alla fina barnkläder.

  Haha. Jag tycker det har varit så svårt (och kul) med ytterkläder så har kört på med inköpen

Kommentera