Melwin 8 månader

Melwin8månader

Igår söndag i blev Melwin 8 månader och det innebär att han har funnits lika länge i våra liv som han var i min mage ♥ Han föddes ju vecka 35 lilla plutten. Så vi bestämde lite spontant, efter att ha storstädat och skrubbat hans lilla rum ren och fin att vi skulle flytta över hans säng in på hans rum. Det är klart att det tar lite emot för mig att klippa navelsträngen igen men jag tror vi alla är så redo vi kan bli för det här steget. Melwin har alltid sovit bra om nätterna (ta i trä) och äter inga måltider om natten sen han var runt 4 månader så egentligen finns det ingen anledning till att fortsätta låta han sova brevid oss i sovrummet. Har märkt på sistone att han sover bättre när han har fått sova själv i sovrummet än när vi alla ska sova.

barnrum

Oavsett så kommer det bli en otroligt spännande och småläskig första natt för min del, babycall är på och vyssan lull- tassarna är monterade under sängbenen utifall lilleman skulle bli lite smått orolig under natten och jag kan vugga han åter i sömns. Har valt att uppdatera vår babycall och har under kvällen klickat hem en babycall med video, efter att ha läst en del ”bäst i test”-tester så blev det en Topcom babyviewer 4500. Nån av mina läsare som har den?

Har nojjat mig lite för hur det ska gå med att ha täcke nu under natten för vill ju inte att Melwin ska vara kall men samtidigt är det lite läskigt att inte ha samma kontroll nu när han ligger i rummet brevid. Men fick så tips av en Instagramvän och det är att vika in täcket under fotändan för då kan ju täcket inte komma över huvudet! Hur smart är inte det? Och jag har inte ens varit i närheten av den tanken och har hittills bara vikt in på sidorna och använt clips (som inte fungerade så värst bra). Känns som att jag nu kan slappna av lite mer och förhoppningsvis kommer jag kunna sova någolunda gott inatt  med undantag att jag kommer kika till han då och då. Tänk att min lilla Melwin helst plötsligt blev en stor pojk som sover i eget rum!

När flytta ni över era barn till eget rum? 

6 comments

 1. frugravningen says:

  Mine flyttet på eget rom når de var hhv 7 og ni mnd. Kristoffer er jo bare 14 dager, så han sover mellom oss i dobbeltsenga fremdeles. Det skal han få lov til å gjøre en stund til!

 2. Alexandra Natalie says:

  Noah sover på rommet med oss fortsatt, han er 9 mnd. Vi prøvde i helgen og ha han på eget rom, og det går greit for han, men for min del blir det slitsomt, siden han fortsatt ammer 1-3 ganger i løpet av natten. Mye enklere å ha han på mitt rom da han fortsatt spiser, så vi valgte å flytte senga tilbake. 🙂

 3. Mamma'n til Zander says:

  Vi flyttet Zander over på eget rom da han var 4 mnd. Han sover myyye bedre på eget rom, og selv om det var et par netter for meg hvor jeg var urolig og redd for at han skulle bli redd og sånn, så har det gått kjempebra. Jeg tror mange sånne overganger er verre for oss som mødre enn for barnet selv. 🙂 Om to uker skal jeg reise bort i tre dager, og jeg gruer meg ihjel. Men Zander har jo pappan sin så han kommer sikker til å ha det helt supert han 🙂 Bare jeg som kommer til å grine tror jeg. Hehe 😉

 4. 19 ÅR, TVÅBARNSMOR & GIFT. www.missvendel.se says:

  Jag skulle vilja operera mig en gång till, jag vill gärna ha större bröst faktiskt. Jag hävde in 450cc i mina bröst, då jag hade absolut ingenting tidigare och jag var less på det faktiskt. Haha, men det känns rätt okej nu ändå.

  Gjorde du bröstförstoring då eller förminskade du?

  Jag gjorde mina hos Proforma Clinic, helt klart underbara och det är nog det bästa valet jag har gjort. Min kirurg är fantastisk, och sköterskorna där tar så himla bra hand om patienterna där. 🙂

  Ja, gör det. De har rätt så bra priser där med också olika varianter av bh:arna 🙂

 5. 19 ÅR, TVÅBARNSMOR & GIFT. www.missvendel.se says:

  Min äldsta son var 4 månader när han fick eget rum och yngsta var runt det han med, nu återstår bara inredning i yngstat sovrum om de inte ska få dela faktiskt. Vi har inte bestämt oss riktigt i det ännu 🙂

Kommentera