Lillebror ska heta

MelwinochMilian
Det är sju veckor sen lillebror föddes och äntligen har vi enats om ett namn! Hittills har han gått under namnet lillebror och mini eller som Melwin säger ”lille boo” och ” do do” men nu har vi registrerat namnet på Altinn så nu kan vi göra det officiellt eftersom vi dagligen får frågan om vi har gett han något namn.

Lillebror ska heta Milian Sebastian! 

Milianvimpel

Trodde aldrig att det skulle vara så svårt att bestämma oss för ett namn till lillebror när Melwin var så självklart redan innan vi fick se han på ultraljudet. När det kom till namn på lillebror så ville vi ha något som klinga fint med Melwin, någolunda udda samt att det ska funka med vårt mindre vanliga efternamn.

Vi har plöjt igenom en hel drös med namn och ett tag lutade det åt att han var en Leon men sen började vi fundera mer på Kian.
Men förra veckan, precis innan mina föräldrar kom från Sverige och besökte oss så föreslog jag Miliam för Vetle men han föreslog Milian istället och det kändes alltmer rätt.

tårtavimplar
Eftersom vi inte hade namngivning för Melwin pga av det stora avståndet från våra föräldrar så passade vi på att avslöja namnet för våra familjer när de var här! Fick en impulsidé om att baka tårta med en vimpel som skulle avslöja namnet på lillebror. Tårtan blev inte alls som jag hade tänkt mig utseendemässigt men är man en stressad nybliven småbarnsmamma så är man, men den var iallafall ätbar. Det var min andra tårta jag har bakat i mitt vuxna liv så ska väl inte vara allt för kravstor haha.

Tårtan blev en rejäl sockerbomb och höjer blodsockret hos vilken människa som helst men jag hade två fyllnigar, en sockerfri hallonmousse (godaste på hela tårtan!) och sen Ahlgrensbilar fluff. Egentligen skulle det vara vitchokladfrosting på tårtan som jag skulle spritsa fint men jag lyckades komma hem med mörk choklad så det fick bli grädde med chokladbitar i. Runt om tårtan fick det bli Kvikk lunsj som är en norsk motsvarighet till KitKat.

8 comments

  • fruroeim says:

   Tusen tack! Vi är nöjda med namnvalet! 🙂 Tilltalsnamnet blir Milian och Sebastian har vi tagit efter min lillebror som har det i andranamn.

 1. Hannah says:

  Så söta! Miliam har jag hört men aldrig Milian.. Kul med lite annorlunda namn 🙂 Melwin börjar väl därimot bli allt mer vanligt väl? Hur är det i Norge?

 2. Johanna says:

  Jättefint namn! Det är inte helt lätt det där med namn och jag kan tänka mig att det blir svårare när bebisen faktiskt är ute och man ska också tänka att det ska ”passa” bebisen. Vi valde namn till vår innan hon kom och i början tänkte jag massor ”ser hon ut som en Elsa verkligen?” men nu har hon vuxit i det och hon är självklart en Elsa. Om vi får en pojke någon gång tycker jag också M-namn är jättefina!

  • fruroeim says:

   Tack! 🙂

   Ja, det blev ju väldans problem att hitta det rätta namnet när lillebror väl var ute.. Så mycket det skulle klaffa med och så måste namnet så klart passa personen i fråga med. Med Melwin bestämde vi oss långt i för vägen innan vi fick se han på RUL och det kändes bara så rätt.

   Vi sa att lillebrors namn behövde inte börja på M men det blev visst så ändå 🙂

   Elsa är jättesött! Tippar på att många heter det nu tack vare Frost? hehe.

 3. ullie says:

  Grattis till lille booo Milian är jätte fint namn. vi tänkte först döpa Tim till maximilian men tyckte det blev fö långt hahah ja du käre. det är verkligen svårt me namn.

  Söta pojkar du har

Kommentera