Legevakten med Melwin

Melwin25maj
En härlig sommardag igår slutade med att vi fick vi åka in till legevakten med Melwin efter att han fick en allergisk reaktion för första gången.

Tänkte att äggröra kan vara bra mellanmål nu när han är 11 månader och jag vill helst inte ge så mycket bröd till han som helsestasjon menar att vi ska göra. Vilket fall som helst så hade jag googlat lite och jag besluta mig för att göra enkel äggröra på ägg, skvätt grädde och lite svartpeppar för det var det föräldrar som ger sina bebisar.

Melwin tyckte det var fantastiskt gott och åt med god aptit men började jag märka att han började ta sig för örat men tänkte att det är säkert ett tecken på att fler tänder är på väg. Men det blir mer intensivt med kliandet och han börjar gnida händerna mot ögonen och det blev bara mer intensivt och tänker ”oj är han trött igen. Han sov ju innan mellanmålet”. Och sen från ingenstans blossar hans ansikte upp och blir rött med utslag. Och han blev jättehängig. Och där blev jag lite lätt hysterisk, nu fattade jag att det var en allergisk reaktion det var snack om! Jag ringde efter Vetle som var på väg hem från träning och gav kommando att han måste skynda sig hem oavsett vad. Ringer sen till legevakten, livrädd att det kan bli sånn effekt att Melwin får problem med att andas eftersom det var första gången han fick allergisk reaktion.

Får besked om att ta oss ner direkt till legevakten och det går fortare om vi tar taxi ner än att de hämtar oss med ambulans. Jo tjena.. Ni vet väl själva hur det är när man beställer taxi, man hinner knappt lägga på innan de har en bil väntandes utanför. Igår däremot när man är i en situation av att ha taxi pronto så gick allt i snigelfart, vi väntade och väntade och efter 15 minuter ringde vi upp taxin och han satt fast i kö! Snabbt ringer vi ett annat taxibolag och där förstod de inte helt vilken bilbarnstol de kunde ge oss trots att jag sa vikten till Melwin flera gånger och jag kände hur frustrationen stormade i min kropp och jag blev stressad över att aldrig komma iväg. Tur nog mådde Melwin må bättre och satt i gräset och lekte medan vi försökte få tag på taxi. Även här tog det lång tid att få en taxi och jag ringer upp och får besked om att vi är i kö för att bilen med barnstolen ska bli ledig.. Men seriöst! Jag och Vetle bestämmer oss för att ta bussen ner till legevakten och även den var ovanligt seg denna lördagseftermiddag. Ska tillägga att hade Melwins tillstånd blivit värre hade jag ringt efter ambulans men vi hade allt under kontroll.

50 minuter senare kommer vi in på barnavdelningen och Melwin såg och var piggare men jag ville ändå att de titta till honom eftersom det här var första gången. Efter att ha mött en något språkförvirrad men duktig svensk läkare som skrev ut medicin till Melwin så skulle vi ta taxi hem. Av 6 bilar som stod utanför så var det 1 bil som hade barnstol men den kunde han inte sätta bakåtvänd av nån anledning som är rekommenderat och bilstolen hade sett sina bättre dagar så det blev bussen hem för oss för man vet aldrig när olyckan är framme.

Pjuh, vilken dag!

One comment

Kommentera