LCHF Langos

lchflangos
Lillördag idag så jag måste dela med mig av min nya favoriträtt som är sååå enkel att göra och sååå god, Langos i våffeljärn. Låter kanske helknäppt men prova! Eftersom vi inte äter gluten här hemma så äter vi inte ”vanliga” våfflor eller klassiska langos som innehåller potatis så jag är riktigt glad över att jag kom över det här receptet.  Har testat ut några LCHF våfflor men ingen av de jag har provat ut har tyvärr inte varit någon höjdare pga av mandelmjölet i smeten. Om det är någon som sitter på ett riktigt god våffelsmet alá LCHF så hojta gärna till!

Tillbaka till dessa LCHF Langos! Endast tre ingredienser till smeten, våffeljärn och  favorit topping behövs. Vill man ha flera så är det bara öka på receptet med det antal langos man önskar 🙂 Men 1 langos våffla räcker gott och väl till en person då den är rätt så mäktig.

Langos – smet till 1 våffla:

1 msk majonäs
1 dl riven ost
1 ägg
Lite salt

Rör ihop till en smet, pensla på lite smör på våffeljärnet och stek tills den får en fin färg. Toppa med det du tycker är gott! Min favorit är stor klick med crème fraiche, räkor, finhackad rödlök, sallad samt riven ost. Mums!

6 comments

Kommentera