LCHF Chokladbollar

LCHFChokladbollar

Dags för en kopp kaffe och ett par chokladbollar medan jag betar av några bloggmail samt lägger upp en plan för de projekt jag har på gång medan Milian ligger i babygymmet och roar sig. Skrattar hysteriskt till figurerna som gör han sällskap! Otroligt att våran lilla diamant är så glad och nöjd hela tiden, precis som sin storebror. Men det kanske slår tillbaka mot oss i tonåren?

Igår kväll blev både jag och mannen så godissugna så jag gjorde en sats med lchf chokladbollar åt oss som vi gottade oss med till en serie vi ser på Netflix. Det är nånting med hösten som gör att man mer än gärna bäddar ner sig i soffan med en filt, tänder ljus och kollar serier på Netflix efter att barnen har lagt sig för kvällen. Och att man ständigt är sugen på nå gott! Tipsa mig gärna om sevärda serier och filmer som finns att se på Netflix! 

LCHF Chokladbollar
100 gram rumstempererat smör
100 gram kokosflingor
1-2 msk sötning *
2-3 msk ren kakao
2 msk kallt kaffe
1 tsk äkta vaniljpulver

*Börja smått och smaka dig fram, beroende på vilket sötningsmedel du använder.

Blanda allt till en smet och forma bollarna till den storlek du önskar. Garnera med kokosflingor eller hackade mandlar. Ställ in i kylen så de blir kalla och gottar till sig. De är så mäktiga så man orkar bara äta ett par stycken och stillar sötsugen bra utan att man överäter.

12 comments

 1. Annika says:

  Visst är det mysigt med hösten och mys i soffan. Men som du säger så blir man otroligt sugen på något gott också. Perfekt med recept på chokladbollar som man inte behöver så många av för att stilla sötsuget. Hoppas du får en fin tisdagkväll. kram Annika

  • fruroeim says:

   Lite farligt det att man blir så gottesugen på kvällarna när man har satt sig i soffan för att slappa framför en serie 😉 Perfekt med chokladbollarna då eftersom de är så mäktiga 🙂

   Kram på dig!

 2. Mamma Malin says:

  Tips säger du.. hm, Better Call Saul kanske? House of Cards är riktigt bra, likaså Orange is the New Black. Vad gott med chokladbollar! Vi funderar på om vi ska börja äta LCHF igen men får se om det blir.

  • fruroeim says:

   Tack för tips, ska se vad det är för något! 🙂 Tyvärr så tröttnar jag väldigt fort på serier.. 🙁 Gillade OITNB men sista säsongen var inte alls lika fångande så både jag och mannen tröttna! Hehe.

   LCHF är ju toppen för stora och små 🙂

 3. Aaa says:

  Tack för receptet! Vad kan det vara för sötning, vad rekommenderar du?
  Man har alltså kokosflingor i smeten i stället för havregryn.
  Kan vara ngt för mig! Och poängen är att man äter bara några få.

  • fruroeim says:

   Varsågod 🙂

   Jag använder Sweet Stevia och det är supersött! Men Icas sötströ är annars super 🙂 Finns inte här i Norge men i Sverige hittar du det såklart i matbutiken 🙂
   Kokosflingor går helt fint istället för havregryn! Jag orkade bara äta två chokladbollar.. äter jag ”vanliga” så äter jag upp allt typ haha.

 4. yasmine mamma till dennis och angelina says:

  låter gott
  jodå resan var toppen och att klättra var en kul aktivitet för oss alla dock vågade jag mig inte upp till toppen men vår femåring vågade givetvis. hhehe. mamman är feg är ju högt som tusan.
  Nu ska jag starta med middagen här hemma
  kraaam på dig

 5. Mirre says:

  Ja jag tror det säkerligen är superbra och fungerar bra. Men för mig tror jag mer på minska sötsaker och röra på mig mer =D

  Tack för du erbjuder dig
  kramar

Kommentera