Jul i Kristiansand

jul2013
Melwins allra första jul är till ända och det har firats här nere i Kristiansand tillsammans med min mans familj. Vi kör med att fira julen varannat år med våra familjer så det blir rättvist då vi har de allt för långt ifrån oss och har inte möjlighet att åka till bådas familjer under en och samma dag. Nästa år hoppas vi på att vi har flyttat in i hus och kan samla båda våra familjer och fira jul tillsammans under ett och samma tak!

Trots brist på julstämning och snö och saknaden av svensk julmat så har vi haft en fin julafton med plusgrader och storm och i år har den varit extra speciell för det var min första jul som mamma och det var helt magiskt. Min lilla prins var klädd i en vit skjortbody med fluga och gråa hängelbyxor från Kappahl som mormor har köpt, så himla söt! Melwin är ju så pass liten så han förstår ju inte det här med julen och julklappar men har redan i år blivit bra bortskämd med många fina julklappar. Ser redan fram emot nästa julafton när lilleman är något äldre och han får träffa tomten för första gången! Och börja skapa egna traditioner plockat från både min och Vetles barndom, viktigt med traditioner tycker jag! Tydligen har jag och mannen varit snälla i år för vi fick väldigt exklusiva dyner av svingers och mycket annat fint. Och SPA ska den här mamman få gå på! Men inga julklappar i världen kan mäta sig med min älskade Melwin.

Imorgon är det dags att styra kosan mot Oslo och mellanlanda i två dagar innan vi drar oss vidare mot Sverige och min familj för att fira jul och nyår. Har bett mamma spara lite svensk julmat till mig då jag föredrar det mer än den norska. I år blev det lax på tallriken men det fungera helt fint det med 🙂

Hur har eran jul varit? 
Hoppas ni har haft en fin och mysig jul och god fortsättning på er!

julafton2013
Världens sämsta bild på mig och min lilla familj men bjuder på den 😉 Vill egentligen inte ha mobilbilder på bloggen men har ingen annan bild på oss som är tagen.

Kom ihåg att delta i lucka 23 och lucka 24 i min julkalender!

 

5 comments

 1. Camilla Eggen says:

  Høres ut som dere har hatt en hyggelig jul til tross for storm! Tradisjoner er veldig viktige og jeg gleder meg også til neste år hvor Herman er litt eldre og jeg kan starte å overføre mine tradisjoner !!:))

  Ha noen fine dager i Kristiansand !:)

  Juleklem Camilla

  • fruroeim says:

   Härligt att ni har haft en underbar jul 🙂 God fortsättning till dig också! Kram 🙂

Kommentera