Montering av HTH kök och trädgårdsmöte

Var nyss ut till huset för att ha möte med de som ska anlägga vår trädgård och lägga upp en plan om hur vi vill ha det och om vi ville göra några ändringar utöver det som är standard och ingår i priset, dvs så ingår det gräsmatta, asfalt på uppfarten och häck (bok) på tomtgränserna till grannarna. Det enda vi väljer att lägga till i dagsläget är en rad med bok på framsidan av trädgården för att få tomten inramad och få lite insynsskydd.

Vi väljer att köra en rätt clean start i trädgården och istället bo in oss och göra ändringar vart efter. Det enda som vi vet ska upp är antingen ett japansk körsbärsträd eller magnoliaträd, men det lutar åt det sistnämnda. Nån av mina läsare som kan komma med tips om vad man ska välja och tänka på?

När vi ändå var ute i huset passade vi på att störa hantverkarna och inspektera hur långt de har kommit och just nu monteras vårt lilla men fina kök från HTH. Är kanske inte helt nöjd med hur Jotuns Lady färg Hvit Lin blir i köket i förhållande till dagsljus och spotlights, det blir för lila men jag kommer väl vänja mig vart efter och sen är planen att vi ska sätta upp vita fliser vart efter på det stället jag störde mig på. Dock är det lite lågprioriterat nu. Vitvarorna kom med leverans idag men tydligen saknades vinkylen ;/ hihi.

huset_hthkök
En annan snickare höll på att sätta upp lister på övervåningen och idag var jag för första gången upp dit för att se hur det ser ut för nu är trappen på plats! Och det var så kul att äntligen få se hur det kommer se ut där uppe och det var helt klart över mina förväntningar. Det kommer bli så bra! Vårt sovrum blir nog lite litet men det gör ingenting, så mycket tid ska man ju inte spendera där förutom när man sover. Bättre att pojkarna får bra storlek på sina rum 🙂

I mina ögon så såg det ut som att det mesta är på plats och det endast är montering av kök och badrum samt lite småfix med lister som är kvar att göra innan vi får nycklarna till huset den 12 maj. Så spännande, 26 dagar kvar med andra ord!

Hus och trädgård kommer med andra ord stå klart till 17 mai! 😀

huset_trappen
Trappen är på plats 🙂

huset_övervåningen
En del av övervåningen tagen från lilla tvrummet. Bod rätt fram, stora badrummet i dörren i mitten och dörren närmast är in till vårt sovrum.

Huset_SovrumEgen ingång till badrummet från vårt sovrum 🙂

huset_badrum
En del av badrummet, kakel på plats på vägg och golv 🙂

7 comments

  • fruroeim says:

   Ja, det är riktigt spännande och vi ser verkligen fram emot att flytta in i huset nu 😀 Inte långt kvar och det är klart samma vecka som 17 maj så det blir perfekt ;D

 1. Mamma Malin says:

  Ååh vad spännande och vad roligt att det inte är långt kvar tills ni kan flytta in. För sånt här hade jag lätt kunnat tänka mig hus. Det verkar jättekul att få vara med från grunden och bestämma allt 🙂 Det ser i alla fall jättebra ut och det ska bli kul att få se hur allt blir sen. För det får vi väl? 😉

  • fruroeim says:

   Ja, det är ruskigt spännande nu och vi är rätt otåliga 😉 Ja, det är jättekul att få följa med hela resan och påverka hur huset ska se ut när det är klart. Nu är husmodellen redan bestämd då kan inte göra ändringar på så sätt men just inredningsbiten kan vi påverka en del men det är ju en kostnadsfråga såklart.

   Tack vad kul att höra 🙂 Ja, risken är nog rätt stor att jag kommer dela med mig av resultatet 😉

 2. Fröken M says:

  UNDERBART !! Va fint det blir 🙂
  Både luckor i kök och räcke i trappen ser ut som det vi har här ! 🙂
  Perfekt tid att få flytta in nu i maj dessutom – då har ni hela sommaren att njuta av utomhus !
  Fixa, pyssla och grilla !!
  Kram

  • fruroeim says:

   Tack snälla 😀

   Vad kul att vi har rätt likt med både luckorna i köket och trappen! 🙂 Hur har ni gjort med säkerhetsgrind längst upp i trappen? Vi märkte igår på slutbesiktningen att pelarna inte står helt likt med varandra och då blir det svårt att ha en grind där 🙁

   Idag får vi nycklarna till huset!! 😀

   Kram på dig!

Kommentera