Hemmagjord chokladmousse

Det är superenkelt att göra egen chokladmousse och denna innehåller endast 3 ingredienser samt är så gott som sockerfri.

Om man jämför med köpt chokladmousse (Ekströms) så innehåller den tio ingredienser varav förtjockningsmedel med tre E-ämnen, E460, E471 och E466. Nej, bättre att göra det själv från grunden utan kemikaliska processer och andra konstigheter.

Chokladmousse 2 stora eller 4 små portioner

2 äggulor

100 gram 70% mörk choklad

2,5 dl grädde

Gör såhär:

Smält chokladen i micro eller i vattenbad. Låt chokladen svalna lite grann innan du blandar i äggulorna. Vispa grädden men inte för hårt, då blir det väldigt kompakt och det blir ingen mousse (se bilden, jag misslyckades men det blev gott ändå). Vänd ner grädden i chokladen och blanda ordentligt.

Häll upp i portionsskålar och låt stå i kylen nån timma innan servering. Toppa med färska bär och gärna en klick grädde.

Den är rätt mäktig så det är ingen dessert man överäter 😉

Tips! Variera smaken med att tex byta ut till 70% mintchoklad eller varför inte blanda i lite lakrispulver?

17 comments

  • fruroeim says:

   Tack 🙂 De blev lite väl hårt vispade men smakade gott för det 🙂 Den kan man kose sig med gott samvete 😉

  • fruroeim says:

   Nej verkligen inte 🙂 Har dock hittat en annan favorit nu som är lite fräschare att äta på sommaren, en citronmousse. Galet god och fräsch! 😀

 1. Hannah says:

  Men mums så gott det ser ut och det var ju enkelt att göra 🙂 Jag är en av de som annars köper färdig men har inte tänkt på dessa E- ämnen som finns i. Kanske ska jag göra denna till ikväll till ESC 🙂

  • fruroeim says:

   Jag gillar när det är rena matvaror och att det är enkelt att tillaga 😉 Hoppas det smaka om du provade det ut!

 2. Dénise Kocaman says:

  Det ser verkligen otroligt gott ut! Så mycket bättre att göra sin egen chokladmousse eller dessert, då man är medveten om alla ingredienser som blandas i.

  Sv. Tack, ja som tur är har jag sparat lockarna. Vi måste trots allt tänka på hans bästa. *ler*

  • fruroeim says:

   Tack 🙂 Moussen blev lite väl hårt vispad (så går det när man kollar på Instagram samtidigt och glömmer vad man pysslar med..) men det smaka gott för det 🙂

   Ju mer jag sätter mig in i matvaror och dess innehåller, desto mer avskräckt blir jag! Läskigt att det får innehålla så mycket skit, inte så konstigt att vi idag blir allt mer sjuka och utvecklar diverse sjukdomar 🙁

  • fruroeim says:

   Kul att variera smaken lite men ändå hålla sig till choklad som är såå gott! Apelsinchoklad lät inte så tokigt, dock äter jag inte frukt så får droppa det.

   Kram på dig!

 3. Johanna says:

  Det där ser riktigt gott ut! Tyvärr är vi mjölkallergiker här i huset så det blir inte mycket chokladmousse här inte… Men om man orkar kan man alltid göra mjölkfritt också!

  • fruroeim says:

   Absolut, det finns nog en hel del olika recept på mjölkfria chokladmousse 🙂 Att göra på avokado är gott och nyttigt! 🙂

  • fruroeim says:

   Tack så mycket Mirre! 🙂

   Hoppas jag får tid till att fota mer av huset nu när vi har kommit iordning så jag kan dela det med er 🙂

Kommentera