Enkel cheesecake med philadelphia & digestive

snabbcheesecakephiladelphiadigestive
Ett litet snabbt hej från sommar-Norge, äntligen har sol och värme återvänt till småstaden! Det är väldigt glest med blogginlägg nu för tiden (mer än vanligt) men ska jag vara ärlig så har jag svårt att få till avancerade blogginlägg nu för tiden. Förstår inte helt hur andra småbarnsmammor får till det med att uppdatera bloggarna flitigt om dagen? Kanske borde jag sänka de krav jag egentligen har och uppdatera bloggen med kortare blogginlägg så den inte dör ut helt? 😉

Måste dela med mig av denna efterrätt som är så enkel att göra och så rackarns god! Enkel cheesecake med philadelphia & digestive som egentligen ska göras helt socker och glutenfri men igår ”safade” jag med att använda mig av digestivekex igår när vi bjöd på denna till min svägerska med familj. Inte alltid så lätt att bjuda helt på socker och glutenfritt till folk som inte äter så till vardags.. Men denna jordgubbsfluff (som jag gjorde sockerfri) är bara så god så måste dela med den!

Jordgubbsfluff
300 gram philadelphiaost
3 dl turkisk yoghurt
0,5 dl sweet stevia alternativt 1 dl socker
1 dl halvtinade jordgubbar

Vispa ihop philadelphiaost och turkisk yoghurt tillsammans med sötningen med elvisp. Mixa jordgubbarna och häll i det med resten av ingredienserna och vispa tills det är en slät smet. Förvaras i kylskåpet. Varning för att man lätt kan sitta och äta fluffet direkt ur skålen med sked 😉

Vill du göra en enkel och snabb dessert så krossar du digestivekexen och varvar det tillsammans med fluffet med den mängd du önskar. Föredrar du helt socker och glutenfritt så kan du göra egna smulor med mandelmjöl, smör, sötning som du rostar i ugnen tills det får fin färg.

20 comments

  • fruroeim says:

   Så sant och det tänket har jag verkligen kört med i sommar och tagit en liten paus med sociala medier. Småbarnstiden är verkligen värdefull <3

  • fruroeim says:

   Jag har inte ätit det så mycket tidigare men denna är så god och enkel 🙂 Gjorde en annan socker och glutenfri variant på kräftskivan, supergod!

 1. Helen says:

  Låter supergod! Jag har gjort liknande med blåbär. Ja det är inte lätt att få till bloggande alltid, försöker titta in 1 ggr/dag. Trevlig helg!

  • fruroeim says:

   En favorit här hemma hos stora och små 😉 Måste prova ut med blåbär men även hallon 😀

   Tack för kommentar! <3

 2. Cornelia says:

  Men mums! Finns det något bättre än sådant som går snabbt att slänga ihop och som dessutom är gott? Nej, tror inte det.. Det här ser helt perfekt ut!

Kommentera