DIY : Pepparkakskrans

pepparkakskrans1
pepparkakskrans2
pepparkakskrans3
pepparkakskrans4
Pepparkakor hör julen till men inget vi äter stora mängder av så istället pysslade jag ihop en pepparkakskrans som nu sprider en ljuvlig doft i köket. Inspirationen har jag fått från en inredningsgrupp på Facebook så jag ska inte ta åt mig äran men jag vill gärna tipsa det vidare till er!

För att göra en pepparkakskrans behövs:
En ring av hårdpapp
Pepparkakshjärtan (jag använde 16 st)
Lim
Florsocker
Band att kunna hänga upp kransen

Gör så här:
Klipp ut en ring av hårdpapp, jag använde mig av en kartong så det blir stabilt. Första kransen jag gjorde använde jag mig av papp från Milians grötförpackning men tyckte den var lite väl ostabilt.

Limma sedan på hjärtan med lite mellanrum runt ringen. Ett gott tips är att placera ut pepparkakorna innan du limmar fast de, så du ser vart du ska ha de och hur slutresultatet blir. Jag valde att knyta fast rött sidenband innan jag skulle limma på resterande hjärtan. Andra väljer att knyta ett band när alla pepparkakor är på plats. Limma sedan på pepparkakorna som ska ligga överst, se till att de kommer så pass högt upp så de täcker pappringen. Låt det torka i 20 minuters tid. Pudra på med florsocker om du önskar.

Lycka till!

8 comments

Kommentera