Det blev en Besafe izi Plus

besafeixiplusgrå

Efter mycket om och men och ren förvirring när det kommer till bilbarnstolar så har vi nu en Besafe izi Plus (grå) till Melwin! Vi valde mellan Maxi Cosy och denna men efter att ha varit på Bilia och provat ut den sistnämna då slog vill till då Besafe izi Plus har många fördelar och det kändes helt enkelt bara rätt. Bilstolen är rejäl och känns väldigt skyddande och det är det viktigaste, även om resten av familjen skulle få det mer trångt i bilen. Det jag hade som kriterier var att bilstolen skulle kunna regleras mellan olika lägen samt plustestad så valet var rätt så enkelt tillslut.

Varför valde vi Besafe ixi Plus? 
– Den monteras med bilens bälte, vilket jag har hört/läst ska vara tryggare än ISOfix.
– Kan användas upp till 25 kg, så till barnet är runt 5 år.
– Justerbar sittvinkel och kan fällas ner till 3 olika lägen, perfekt eftersom Melwin oftast sover i bilen.
– SIP-Side Impact Protection och ett huvudstöd som växer med barnet.
– Magneter som håller upp bältet med när man tar i och ur barnet.
– Integrerat stödben
– Plustestad *

Läs mer om Besafe izi Plus här!

PRIS: 3995 – 4229 kr

* Plus Test: Plustestet är ett kompletterande test som görs på stolar avsedda för den svenska marknaden. Alla plustestade stolar är E-godkända för montering på samtliga platser i bilen. En plustestad stol garanterar att ditt barn inte utsätts för livshotande höga nackkrafter vid en frontalkollision.
www.nft.se

barnstol-horz

9 comments

 1. Camilla Eggen says:

  Dette setet har vi også og du kommer nok til å bli fornøyd 🙂 kan ikke skryte mer av våres sete 🙂 vi kjøpte jo izi kid x3 først , og er såååå stor forskjell på disse setene føler jeg !:)))

  • fruroeim says:

   Jag tror vi kommer vara väldigt nöjda! 🙂 Nu äger vi ju ingen bil men de gånger vi ska ut och köra så kommer det kännas tryggt 🙂

  • fruroeim says:

   Men tussen då! 🙂 Ja då kan det nog vara lurt att se efter en ny 🙂 Jag kan tyvärr inte säga helt än vad jag tycker om stolen men väldigt många har den och de är nöjda 🙂

 2. Johanna Lind says:

  åå vi är också där med att vi snart ska ha ny till Clara men jag vet inte helt vilken vi vill ha, jag skulle gärna vilja ha en skön att sitta i och den ska kunna komma in i vår citroën c3 vet du hur den är i lite mindre bilar? var det en stor bil ni hade nu? Kram

  • fruroeim says:

   Jag tyckte det var rena djungeln att välja ut bilbarnstol till Melwin, man vill ju ha den bästa och säkraste på marknaden samtidigt som den skulle vara smidig, ha så många funktioner och helst vara rimlig i pris.

   Mitt tips är att ni funderar ut på vad det är det du vill att bilbarnstolen ska ha för funktioner. Melwin sover alltid i bilen så ett av mina prion var att ha en bilbarnstol som har flera olika lägen, så vi enkelt kan fälla ner han lite om han somnar än att han ska tippa med huvudet. Sen vill man såklart ha en säker bilstol och att den är plustestad gör det bara ännu bättre. Ett annat tips som jag har märkt att många har missat är att åka till olika butiker som har de bilstolar ni är nyfikna på och prova ut de i butiken och gärna i bilen om det är möjligt. Har märkt att många andra har klickat hem från internet utan att prova och det kan ibland bli en miss..

   Vi äger ingen bil utan är med i ett bilkollektiv så vi har olika bilar för var gång men vi hyr alltid de större kombibilarna så bilstolen får plats 🙂

   Lycka till! Kram!

 3. Fotograf MissJeni says:

  Vi har haft ISOfix till babyskyddet och varit supernöjda med det. För mig känns det lite osäkert med bara bilbältet och jag var lite nojjig första gången jag skulle använda bara bältet då vi åkte i pappas bil istället för våran. Men det gick lika bra det. Så jag tror inte det är någon större skillnad i säkerhet faktiskt. Men jag såg på nyhetsmorgon att en viss typ av ISOfix hade lossnat i en krock (under ett krocktest för bilstolar) och dom fästena återkallades direkt.

  • fruroeim says:

   Jag tror och hoppas att de bilstolar och ISOfix som inte uppfyller säkerheten och kraven återkallas. Vi har alltid haft bälte till vårt babyskydd för vi ha ingen ”fast bil” som vi åker med så de är det enda vi är vana med. Det som är så smart med denna bilstol är att det är ett stödben som man har bak stolen som lutar mot golvet i tillägg med bältet då. Känns tryggt!

   Vilken bilbarnstl har ni eller ska ni uppgradera er till? 🙂

Kommentera