3 månaders kontroll

vaccin2409
Igår blev lilleman hela tre månader gammal och det ”firade” vi med en 3 månaders kontroll på helsestasjon idag! Mannen jobba hemifrån så han kunde bli med oss ner eftersom Melwin skulle få sina första vaccinsprutor och mamma som jag numera är så är det inte mycket som ska till för att det ska blöda i mammahjärtat när det kommer till min son. Kontrollen i sig gick bra och vi pratade lite allmänt om utvecklingen, att han ändå hänger på bra och jag inte upplever honom så värst efter för att vara prematur förrutom att han fortfarande är ostabil i nacke och hals regionen. (Eller han har sen han föddes varit för stark i nacken och svag i halsen så det har resulterat i att han har en låsning/är stel i nacken). När det kommer till vikten så fortsätter han att följa sin kurva fint. Och så fick vi besked om att från 4 månader är det dags att börja smaka på gröt och successivt gå över till det. Hjälp, det känns som ett stort kliv.. Min lilla bebis börjar bli en stor gutt! När det var dags för sprutorna som de får i vadera lår så vände jag mig om och studerade en plansch med frukter för att lära mig vad de heter på norska medan papsen fick hålla i Melwin och trösta han. Han skrev till vid varje stick men det var inte så farligt gallskrik som jag hade menalt förberett mig på i huvudet, då var det värre när vi var hos manuell terapeuten. Efteråt så var han hur lugn och fin som helst tills det hade gått 6 timmar ungefär, då tror jag att ömheten i låren gjorde sig påminda. Jag som till vardags har världens lugnaste och gladaste barn fick nu uppleva 30 onda minutrar med gallskrik och tårar från Melwin. Jissa om mitt hjärta var på väg att brista! Men lite panidol på det, massa kos i famnen och att jag sjung ”Bä bä vita lamm” på repeat så blev allt bättre och han har sen dess slappat och sovit på soffan. Ska bli intressant och se hur morgondagen blir, om det är över nu eller om det slår till en gång till imorgon.

Numera är Melwin 60,5 cm lång och hela 5830 gram!

Hur har era barn reagerat på vaccinsprutorna?

 

2 comments

  1. Fru Jacobsen - Kone og mamma til 3 says:

    Alle mine har reagert med litt feber på kvelden og dagen etter. Men ellers har det gått fint. Storebror fikk en kraftig reaksjon på 15.mnd vaksinen 🙂

Kommentera